söndag 7 februari 2010

Ny fas i livet28 februari föddes vår lilla dotter!
Befann mig på en konferens anläggning ute på Wärmdö när jag väcktes av ett telefonsamtal kl 06. I andra änden av luren talade min fru om att det nog var dags för lillan att komma..... Jag som hade åkt iväg utan oro i kroppen då det var 1 månad kvar och inga tecken på annat.
Fick tag i en bil och med vinterns värsta snöoväder som reskamrat, begav jag mig mot Falun.
Sladdade in på Falu lasarett och med 2-3 minuter tillgodo hann jag vara med på ett akut kejsarsnitt.
En kort stund senare kikade en liten söt dotter fram. Verkade pigg och normal dom första timmarna trots sin tidiga ankomst. Lite senare samma dag fick hon problem med sin andning. Fick byta avdelning och kopplades upp med sond och annan övervakning. Vid en undersökning någon dag senare visade det sig att hon även var född med ett hjärtfel. Kommande veckor kommer ett bestå av undersökningar och att försöka få henne att växa/svara på mediciner inför en eventuell operation.

Här hemma har dom 2 sista dygnen varit präglade av magsjuka. Usch! Jag som inte varit magsjuk sedan jag var barn. Först ut var storasyster som sedan följdes av mig exakt två dygn senare. Idag var vi så pass pigga att jag kunde dra runt Ella på en liten bob tur runt i byn. Viktigt att hon får sin tid också just nu.3 kommentarer:

alidas sommaräng sa...

Vi håller tummarna och önskar Lycka Till att allt går bra! Många Kramar till er alla.Familjen Jansson

Mia sa...

Hej på er! Nu äntligen har vi hittat hit! Vi tänker på er och finns här vet ni<3 Skönt att höra att ni repat er från magsjukan nu och är på benen :-) Massor med kramar

Mathias sa...

Grattis! Lät som en dramatisk förlossning. Hoppas det inte behöver bli så dramatiskt framöver med tanke på hjärtfelet. Tur i oturen med ett "lätt" hjärtfel - men det är lätt att säga när man är igenom på andra sidan. Jag får ta och följa er framöver. Håller tummarna hårt!