fredag 8 juli 2011

Barcelona

Jag och frun på plats i Barcelona!


Här kommer lite bilder från vår senaste resa till Barcelona. Vi hade några fantastiska dagar i denna oas/mix av folk, mat, sevärdheter och intryck. Hotelet låg ett stenkast från Las Ramblas som är den stora promenadgatan och leder ner till hamnen/stranden.
Hotellet Catalonia Plaza Cataluna rekommenderas varmt men Ving har också väldigt fina hotell som man kan drömma sig bort till här:


Det hotellet vi valde ligger precis intill Barcelonas berömda gata Las Ramblas, och erbjuder rum med kostnadsfritt Wi-Fi och luftkonditionering. Det har en utomhuspool med solterrass och en relaxavdelning som erbjuder bastu, turkiskt bad och en rogivande jacuzzi.
Det går även att få massage- och skönhetsbehandlingar.
Hotel Catalonia Plaza Cataluna erbjuder en snacksbar vid poolen. Under sommarmånaderna är terrassen öppen fram till kl. 01.00, och serverar en sommarmeny samt cocktails och milkshakes. Restaurangen Pelai, på hotellet, serverar medelhavsmat.


 I Barcelona finns något för ALLA! Här kan man shoppa, äta gott, flanera och inte att förglömma att njuta av historiens vingslag. Här finns den magnifika kyrkan Sagrada Familia, som ritades av Anton Gaudi.  Kyrkan är långt ifrån klar och håller fortlöpande på att färdigställas.
Gaudis verk genomsyrar många av Barcelonas fina kvarter!

Sagrada Familia. Mäktigt.


När man har varit ute på shopping och sevärdheter kan det vara skönt med ett dopp i medelhavet - närmaste stranden är då Barceloneta, en härlig lång sandstrand som möter upp vid slutet av Ramblan.Börjar det efter doppet kurra i magen kan man handla lite picknick på matmarknaden som är en fröjd för ögat och gommen;-) Massor av härliga färger blandas med folk, aromer och synintryck.


Himmelskt gott


Vill man istället sätta sig ner och äta gott så finns det MASSOR att välja av vid Olympiahamnen - där sitter man på någon av dom härliga uteserveringarna och man kan nästan "ta på" medelhavet.
Olympiastadion


Gaudi överallt i stan..
Lovely! Den här staden är som balsam för småbarnsföräldrar! Man kan göra så mycket eller så lite man vill! Ligga och pilla sig i naveln vid stranden/poolen eller njuta en flamencoshow och äta lite tapas på kvällskvisten.
Tapas kväll

Flamenco
 1 kommentar:

Anonym sa...

Ser härligt ut! Hit vill jag också åka:-)