tisdag 29 november 2011

Mallorca vs Turkiet?

På Ving.se har man ställt sig denna fråga och för min del är svaret enkelt;-)

Det blir "Mallis" - denna pärla som har fungerat i alla tider. Från den allra första charterresan med flyg som tog sikte på ön år 1955 tills dags dato.
Varför det fortfarande fungerar?
Min gissning är: Klimatet, maten, sevärdheterna, den bekväma flygtiden på lite dryga 3 1/2 timme och dessutom finns här både sol och bad och storstad för den som önskar det.
http://www.ving.se/spanien/mallorca

Första gången jag åkte till Mallorca var året 1986 och jag var nybliven tonåring. Den gången bodde vi i Palma Nova. Jag kommer ihåg den spännande maten, folket och framför allt värmen som slog emot mig när jag klev ur planet på plats.
Men jag minns även våra utflykter som bl a bestod i att besöka en djurpark där vi fick se på papegojor med sina starka färger och dom vackra och spännande "Drakgrottorna" med sina droppstensformationer. Den gamla spårvagnen från Soller till Porto de Soller. Apelsinen som hängde ut över vägkanten där vi gled fram i vår hyrbil och som vi plockade med oss.
Hästen, som jag fick låna av den gamla mannen, och rida runt på stranden med.
Härliga minnen.


Idag skulle jag lätt återvända om jag fick möjlighet! Men den här gången skulle det bli till Alcudia och där skulle jag mysa tillsammans med make och barn.
Barnvänlig och långgrund strand helt i en klass för sig själv.
http://www.ving.se/spanien/alcudia

Alcudia
Bild lånad av Ving.se

Mallorca har som sagt något för ALLA. Sol och bad, storstad, familjesemester, party - helt enkelt massor av sidor att upptäcka.
En härlig, solig och glad ö i det sköna medelhavet - redo att ta emot dig från april till oktober:-)

När åker vi?

Inga kommentarer: